Fashion Lifestyle professional

Rezultate wow in profesie prin atentie la imaginea ta

 „Felul in care facem un lucru este felul in care le facem pe toate.” Spune Iyanla Vanzant speaker inspirational, autor si vedeta tv si daca suntem onesti cu noi insine recunoastem ca asa este.

Asa se face ca in goana dupa realizarea profesionala oamenii „uită” de #imaginea lor insa vor rezultate wow in cariera. Faptul că nu ne ocupăm de noi arată ceva lumii exterioare și anume că nu ne valorizăm și atunci ei de ce ne-ar valoriza dacă noi înșine nu facem asta? Te întreb acum tu ce parere ai avea despre un coleg/colegă sau partener de afaceri/potențial furnizor de servicii dacă ar arăta ca și cum nu îi pasă de el? Ți-ar plăcea să ai o relație de muncă cu el? Crezi în capacitatea lui sau te gândești că e inteligent, are idei bune însă ai rezerve în a te implica în proiecte cu el/ea?

Exemplific un studiu publicat in Forbes care spune ca oamenii care se imbraca bine au mai multa incredere in sine, se simt mai puternici si sunt mai focusati pe detalii. Mai mult decat atat, oamenii percep persoanele bine imbracate ca leaderi si merg catre ei pentru suport intr-un procent mult mai ridicat fata de alte persoane mai putin bine imbracate.

Am observat de-a lungul anilor în care am lucrat ca stilist/consultant vestimentar că oamenii apelează la servicii de consultanță vestimentară în următoarele situații:

 • Au făcut terapie și interiorul lor a evoluat, iar exteriorul – hainele/stilul/ținutele nu este congruent cu lumea interioară si vor sa le alinieze
 • Au nevoie să se prezinte bine la întâlniri cu clienții pentru a face vânzări
 • Au nevoie de o imagine bună în afacerea lor – personal branding
 • Merg la o petrecere si se simt expuși
 • Mai rar – sunt curioși și vor să experimenteze  
 • Tot rar – vor să  nu mai cheltuie aiurea bani pe haine pe care mai apoi nu le poartă si vor sa isi eficientizeze garderoba si costul per purtare
 • Vor să își găsească sau să își exprime identitatea prin haine

Altfel spus sunt fie persoane cu un nivel de conștientizare foarte ridicat fie care sunt presate de o situație de viață să arate bine.

Te regasesti in vreuna din aceste categorii? Daca da, te invit sa imi scrii in care din ele in comentarii.

Revenind la succesul nostru profesional, cred ca acesta depinde de o mare varietate de factori si departe de mine gandul sa sustin ca vestimentatia este cheia care va deschide toate usile. Este nevoie de dorinta, claritate asupra ceea ce vrem, strategie, studiu, experienta, pasiune si multe altele insa! Cu fiecare plus valoare cu care venim pe plan personal crestem si pe plan profesional. Pentru ca  afacerea noastra nu poate creste mai mult decat noi si orice arie pe care o lasam in paragina ne trage in jos eforturile facute pe alte planuri.

Asa ca hai sa vedem 4 pași despre cum putem face loc si imaginii noastre in viata de zi cu zi pentru a ne creste increderea, a ne imbunatati imaginea de sine si a transmite lumii Whatch Out Here I come!

 • Stabilește cine vrei să devii din punct de vedere vestimentar. Alege cateva fotografii cu ținute din mediul online și salvează-le în telefon.

Este partea cea mai importantă pentru că îți stabilește unde vrei să ajungi, ținta ta stilistică. Asta nu înseamnă să copiezi unu la unu stilul cuiva însă să identifici ce îți place, în ce combinații, texturi, culori, samd.

 • Fă-ți o poză în oglindă cu o ținută obișnuită de-a ta și vezi unde te situezi față de ținta ta. Poate ceva faci bine, poate alte lucruri trebuie înlocuite, altele doar îmbunătățite.

În acest moment îți va fi foarte clar atât unde ești cât și unde vrei să ajungi. Acum urmează partea de muncă adevărată, cea legată de Cum să ajungi din punctul A în punctul B.

 • Ai 3 lucruri de făcut aici: să descoperi ce tip de #siluetă ai și cum să o îmbraci corect, care sunt #culorile care te avantajează și cel mai important care este #stilul care se potrivește cu identitatea ta. Pentru a nu-ți risipi cea mai valoroasă resursă a ta timpul (nu banii sunt cea mai importantă resursă) îți recomand Kitul de Stil pentru că într-o sesiune de o oră le descoperi pe toate trei.
 • Începe partea funnnn experimentarea. Teoria ca teoria, practica ne omoară. Începi să porți ținute potrivite tipului tău de siluetă și ghici ce? Nu o să te mai vezi cu ochi nemulțumiți pentru că tocmai asta este scopul stilismului vestimentar să te uiți la tine cu mai mare dragul. Toate plusurile tale sunt puse în valoare, iar aspectele mai puțin wow devin invizibile cu ajutorul compoziției stilistice a ținutelor. Faci combinații noi de culori, da vei îndrăzni să ieși din negru, ha! Si mai mult decat orice te simti tu in tot ce porti pentru ca hainele sunt alese pe stilul tau care este acum congruent cu identitatea ta! Aici te ghidez cu multă migală prin Sesiune de evaluare garderobă și Sesiune de shopping, ambele fie online fie fizic.

Așadar în final doresc să îți urez succes în parcursul tău profesional și să te încurajez să folosești acest instrument minunat care este IMAGINEA TA!

Si aminteste-ti asa cum faci un lucru asa le faci pe toate. Comunica tuturor ca nu esti neglijent cu niciun aspect incepand chiar cu tine si lookul tau. Altfel mesajul care va ajunge la ceilalti va fi ca asa cum te ocupi de imaginea ta asa te vei ocupa si de proiectele profesionale, adica neglijent… si da, stiu, nu vrei asta.

Te invit să dai Share acestui articol pentru a ajuta cât mai multe persoane să inceapa sa se ocupe de imaginea lor

Lasă un răspuns